Jdi na obsah Jdi na menu
 


Historie Střeleckého Klubu

26. 1. 2007
Střelecký klub

Samostatný střelecký klub v našem městě jako takový nebyl střelci byli združeni pod ZV-ROH-RD (Závodní Výbor- Revolučního Odborového Hnutí- Rudné Doly),zbylí střelci se združovali v ostatních klubech pod SVAZARMU-
MsBS-Hanka Bednářová
LM-Gustav Strakoš
VSB-Jaroslav Pecha
KDPZ-Florián Weiss
Mládež-Manželé Božkovi a p.František Janča
Naší střelci se mohli chlubit spoustou vynikajících úspěchů- za všechny jmenujme úspěch mládeže, která v soutěži družstev ve složení-sestry Eva a Iveta Jančovi a sourozenci Jana a Petr Božkovi vybojovali 3.místo v okrese Bruntál a dokázali si jej tehdy udržet.Za dospělé Střelce mimo jiné taktéž vynikající jmenujme .-
p.H. Bednářovou,p.S. Pechovou, p.M.Lerchovou, manželé Božkovi,p.F.Janču,p.J.Pechu,za KDPZ-p.L.Kožuský,p.Z.Kořínek,p.V.Vízner,p.V.Zízler,dále pak bratři Kašperákovi, p.Kotas,p.J.Kučera,p.K.Kuš,p.sýkora,p.J.Mokroš,p.J.Soukup,p.Hoferek...................... a jiní.
V průběhu 70-tých let byla započata výstavba střelnice. Nejen v průběhu výstavby , ale už před jejím počátkem se vprostoru na Podlesí konali střelecké závody a to i za mezinárodní účasti-Krajské přebory-KDPZ,o pohár DOSAAF(což byla org. podobná SVAZARMU v Sovět Svazu) závody Branné zdatnosti, výcvik branců a jiné.
Poroce 1989 postupně zaniká většina klubů a svazů a střelci se združují do jednoho střeleckého klubu naší v roce 1990 vzniklé ZO AVZO.
Do klubu přichází spousta nových lidí nadšených nejen pro svůj koníček, ale i pro práci s tím spojenou. Nadále pokračuje výstavba střelnice na Podlesí.
Nemalou měrou nám v naší práci pomáhájí závody ve Zlatých Horách,Městký Úřad ve Zl.H., řada drobných podnikatelů .....a jiní.
Za všechny byhc zde chtěla jmenovat závod, který je s naší organizací spojen od samých začátků do dnešních dnů jde o MCHZ-Ondřejovice-Ondřejovickou Strojírnu s.r.o.
Všem děkujeme za projevenou přízeň a doufáme v další spolupráci. Stejně tak bychom chtěli poděkovat všem naším činným členům, jak těm v dobách minulích tak těm dnešním. Děkujeme
 

Náhledy fotografií ze složky fotky z historie ZO

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

jsem rada,

(Hanka Bednarova, 6. 11. 2012 15:53)

ze jste na nas nezapomneli. Dnes uz jsme duchodci ale stale vzpominame na ty senzacni casy, ktere nam umoznil nas tehdejsi zamestnavatel.
Zdravim zlatohoraky a preju hodne uspechu.